Startti-urheilustipendi

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Tukilinja ovat vuonna 2015 käynnistäneet Startti-stipendijärjestelmän, jolla tuetaan matalan kynnyksen vammaisurheilu- ja -liikuntatoimintaa.

Yksilöhakijoina Startti-stipendiä voivat hakea omassa urheilulajissaan alkutaipaleella olevat mutta harrastuksessaan tavoitteelliset vammaiset liikunnan harrastajat ja urheilijat iästä riippumatta.

Hakijoina voivat olla myös sellaiset seurat ja yhdistykset, joissa järjestetään vammaisurheilu- tai -liikuntatoimintaa tai joissa suunnitellaan tällaisen toiminnan aloittamista.

Etusijalla stipendin saajina ovat harrastajat ja seurat, joilta puuttuvat riittävät resurssit harrastuskuluihin. Stipendejä ei ole tarkoitettu kansainvälisen tason huippu-urheilun kulujen kattamiseen eikä seuratoiminnan jatkuviin rakenteellisiin kuihin, kuten ohjaajan palkkioihin tai tilavuokriin.

Startti-stipendissä on 4 vuoden hakuväli.

Myönnettävien stipendien suuruus on enintään 500 euroa/yksilöhakija ja enintään 1000 euroa/yhteisöhakija. Stipendit rahoittaa Tukilinja-lehti. Stipendin saajilta edellytetään, että stipendi käytetään hakukohteeseen. Kun stipendi on käytetty, VAU:lle lähetetään kertomus ja valokuva stipendin käyttökohteesta.

Startti-stipendin hakuaika on kahdesti vuodessa: huhtikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä. Stipendejä haetaan VAU:lta alla olevasta linkistä sekä VAU:n sivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Stipendipäätöksistä ilmoitetaan hakijoille kevään osalta kesäkuun loppuun ja syksyn osalta joulukuun loppuun mennessä.

Lisätiedot Startti-stipendin hakemisesta: VAU, koulutuskoordinaattori Piia Korpi, puh. 044 767 1368,

Startti-stipendin hakulomake