Startti-stipendit

Startti-stipendit on jaettu yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa. Lisätietoa Startti-stipendistä Suomen Paralympiakomitean sivuilta, ja hakuohjeet Tukilinjan sivuilla.

STARTTI-STIPENDIT SYKSY 2019

YKSITYISHENKILÖT

Razaei A.
Stipendi pyörätuolikoripallossa tarvittavan sopivan kokoisen pelituolin hankintaan 14-vuotiaalle nuorelle.

Silén N.
Stipendi kelkkajääkiekossa tarvittavan kelkan hankintaan 22-vuotiaalle nuorelle, joka haluaa panostaa harrastukseensa hankkimalla oman kelkan. Hän on osallistunut lajin maajoukkueleireille.

Hakala T.
Stipendi pyörätuolikoripallossa tarvittavan oman pelituolin hankintaan henkilölle, joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Laukkarinen T.
Stipendi kelkkajääkiekossa tarvittavan kelkan hankintaan 21-vuotiaalle nuorelle, joka on aiemmin pelannut lainakelkalla ja tarvitsee mittojen mukaan tehdyn oman kelkan.

Niemi R.
Stipendi kiekonheitossa tarvittavan heittotuolin hankintakuluihin henkilölle, joka on aloittanut tavoitteellisen harjoittelun kiekonheitossa.

Saarijärvi M.
Stipendi sähköpyörätuolijalkapallossa käytettävän pelituolin huoltokuluihin 6-vuotiaalle lapselle, joka on aloittanut lajin harrastamisen.

Tuppi N.
Stipendi 7-vuotiaalle koululaiselle sähköpyörätuolijalkapallossa tarvittavan pelituolin huoltokuluihin.

Valkama V.
Stipendi 6-vuotiaalle lapselle sähköpyörätuolijalkapallossa tarvittavan pelituolin hankintakustannuksiin.

Käyhkö J.
Stipendi kausimaksuihin ja varustekuluihin 13-vuotiaalle, judoa harrastavalle nuorelle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita.

Pulkkinen I.
Stipendi yksilöllisten ratsastuskenkien hankintakuluihin 12-vuotiaalle lapselle, jolla on liikkumisen rajoitteita ja joka on aloittanut ratsastusharrastuksen.

Leppämäki R.
Stipendi jääkiekkokelkan hankintakuluihin 22-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut kelkkajääkiekon harrastamisen. Hän on tähän asti pelannut lainakelkalla ja tarvitsee nyt mittojen mukaan tehdyn oman kelkan.

Nisonen S.
Stipendi sokkopingiksessä tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Kleemola J.
Stipendi koripalloharrastuksen kuluihin henkilölle, jolla on oppimisen vaikeuksia ja joka on aloittanut lajin harrastamisen Unified-joukkueessa.

Arvilommi J.
Stipendi koripalloharrastuksen kuluihin henkilölle, jolla on oppimisen vaikeuksia ja joka on aloittanut lajin harrastamisen Unified-joukkueessa.

Adje F.
Stipendi kelkkajääkiekon kuluihin henkilölle, jolla on liikkumisen rajoitteita ja joka on aloittanut lajin harrastamisen.

Alanko E.
Stipendi 16-vuotiaalle nuorelle sähköpyörätuolijalkapallossa tarvittavan pelituolin huoltokuluihin.

YHTEISÖT

United Northern Skaters ry.
Stipendi välinehankintoihin taitoluisteluseuralle, joka on käynnistänyt soveltavan taitoluistelun ryhmän.

FC Inter Powerchair
Stipendi varustehankintoihin sähköpyörätuoli-jalkapalloseuralle, joka on suuren kysynnän vuoksi perustamassa uutta joukkuetta.

Oulun Pyrintö ry / yleisurheilu
Stipendi lajikokeiluista syntyviin kuluihin yleisurheiluseuralle, joka on syksyllä 2019 käynnistänyt lapsille ja nuorille suunnatun kelauskoulun. Ryhmän ohjaajana toimii parayleisurheilija.

Turunseudun kenttäurheilijat ry
Stipendi väline- ja varustehankintoihin urheiluseuralle, joka on suuntautunut parayleisurheiluun ja tarjoaa toimintaa eri vammaryhmille.

Turun CP- yhdistys
Stipendi Boccia-kourun hankintaan paikalliselle vammaisyhdistykselle.

Kelkkajääkiekko KKP
Stipendi vasta perustetulle kelkkajääkiekkojoukkueelle lajissa tarvittavien varusteiden ja välineiden hankintaan.

 

STARTTI-STIPENDIT KEVÄT 2019

YKSITYISHENKILÖT

Kuisma E.
Stipendi pikajuoksuharrastuksen kuluihin 20-vuotiaalle liikuntavammaiselle nuorelle, joka on aloittanut tavoitteellisen pikajuoksuharjoittelun.

Kock M.
Stipendi yleisurheiluharrastuksen varustehankintojen kuluihin henkilölle, jolla on toimintakyvyn rajoite ja joka on aloittanut yleisurheilun tavoitteellisen harrastamisen.

Aho A.
Stipendi harrastusvälineiden hankintaan heittolajien harrastamisen aloittaneelle henkilölle, jolla on toimintakyvyn rajoite.

Kurbanov S.
Stipendi jalkapalloharrastuksen kuluihin 7-vuotiaalle koululaiselle, jolla on oppimisen rajoitteita. Hän aloittaa harrastamisen erityistä tukea tarvitsevien joukkueessa.

Kavaleff M.
Stipendi keihäänheiton välinehankintoihin 19-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut tavoitteellisen lajiharjoittelun.

Eronen H.
Stipendi väline- ja varustehankintoihin henkilölle, joka harrastaa yleisurheilua ja osallistuu elokuussa 2019 järjestettäviin elinsiirron saaneiden MM-kisoihin.

Törrö T.
Stipendi harrastuskuluihin 17-vuotiaalle nuorelle, jolla on oppimisen rajoitteita. Hän on aloittanut koripallon pelaamisen Unified-joukkueessa.

Mayer P.
Stipendi oman polkupyörän hankintaan 14-vuotiaalle nuorelle, jolla on vuorovaikutuksen ja tarkkaavuuden rajoitteita. Hän on innostunut pyöräilystä ja pyöräilee jo useiden kymmenien kilometrien matkoja.

Louko I.
Stipendi tanssiharrastuksen kuluihin nuorelle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita. Hän on löytänyt VAU:n Valtti-ohjelman kautta liikunnallisia harrastuksia.

Lehtinen D.
Stipendi tavoitteellisen ratsastusharrastuksen varustehankintoihin nuorelle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita.

Maapuro I.
Stipendi ratsastusharrastuksen kuluihin 8-vuotiaalle koululaiselle, jolla on liikuntavamma. Ratsastus on hänelle innostava harrastus.

Rantalainen T.
Stipendi jääkiekkokelkan hankintaan liikuntavammaiselle henkilölle, joka on aloittanut kelkkajääkiekon harrastamisen vuosi sitten.

Laiho T.
Stipendi alppihiihtoharrastuksen väline- ja varustehankintoihin 15-vuotiaalle nuorelle, jolla on vuorovaikutuksen haasteita.

Muurikka S.
Stipendi maantiepyörän hankintaan henkilölle, joka aikoo osallistua elinsiirron saaneiden triathon-kilpailuun.

Vuorinen K.
Stipendi pelituolin hankintaan 16-vuotiaalle lukiolaiselle, joka pelaa sähköpyörätuolisalibandyä.

Ritola L.
Stipendi pelituolin hankintaan nuorelle, joka pelaa sähköpyörätuolijalkapalloa.

 

YHTEISÖT

Satakunnan Näkövammaiset ry
Stipendi boccia-välineistön hankintaan yhdistykselle, joka haluaa tarjota jäsenilleen mahdollisuuden harrastaa bocciaa.

Merikoski SBT ry.
Stipendi kehitysvammaisten salibandyjoukkueen yhtenäisten pelipaitojen ja muiden varusteiden hankintaan.

Vammalan seudun erityislasten tukiryhmä Erkki
Stipendi erityislasten liikuntakokeilujen kuluihin. Kerho haluaa kannustaa jäseniään aloittamaan säännöllisen liikuntaharrastuksen tarjoamalla heille mahdollisuuden kokeilla eri liikuntalajeja yhdessä.

Ilves Erityisryhmä Futis
Stipendi alkuvaiheen kuluihin erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden jalkapallojoukkueelle, jonka toiminta käynnistyy kesällä 2019. Stipendin käyttökohteita ovat esimerkiksi varustehankinnat sekä ensimmäisten kilpailumatkojen kulut.

Lylmi ry
Stipendi matalan kynnyksen urheilutoimintaa järjestävälle yhdistykselle, joka alkaa tarjota jäsenilleen vesijumppaa. Stipendi käytetään soveltavan vesijumppakurssin järjestämiseen.

Seinäjoen Pallokerho
Stipendi käytettyjen pelituolien hankintaan seuralle, joka on aloittanut sähköpyörätuoli-jalkapallotoiminnan keväällä 2019. Pelituolien tarjoaminen uusille harrastajille madaltaa kynnystä harrastuksen aloittamiseen.

Jalasjärven Kehitysvammaisten Tuki ry
Stipendi erikoisvarustellun polkupyörän hankintaan yhdistykselle, joka haluaa tarjota jäsenilleen mahdollisuuden harrastaa pyöräilyä.

Lahden purjehdusseura ry
Stipendi vammaispurjehduksen aloittavalle purjehdusseuralle, joka on hankkimassa vammaispurjehdukseen soveltuvaa venettä. Stipendi käytetään toiminnan aloittamisen kustannuksiin, kuten varustehankintoihin ja veneessä tehtäviin muutostöihin.