Harrastusapuraha

Harrastatko musiikkia, mutta soittimesi on rikkoutunut? Oletko intohimoinen käsityöihminen, mutta sinulla ei ole varaa hankkia ompelukonetta tai saumuria? Oletko ahkera amatöörivalokuvaaja, jolta puuttuu kunnon järjestelmäkamera?

Apurahaa haetaan sähköisellä Henkilökohtainen apuraha -lomakkeella, jonka voi myös tulostaa ja lähettää postitse. Kerro Tuen tarve -kohdassa elämäntilanteestasi ja taloudellisesta tilanteestasi sekä siitä, miten käytännössä harrastustasi toteutat. Kirjoita Haettava tuki -kohtaan tarkasti, mitä välinettä tai minkä toiminnan kuluja haet (esim. kameran malli ja hinta, kuntosalin nimi ja haettava kausimaksu tai kurssin nimi, järjestäjä ja hinta).

Tukilinjan myöntämät harrastusvälineet ovat pääsääntöisesti hyvää harrastajatasoa. Mikäli tarvitset ammattilaistasoista välineistöä, katso hakemusohje Apuraha ammattimaiseen harrastamiseen.

Tarvittavat liitteet:

1) Todistus vammasta/sairaudesta, josta käy ilmi hakijan tämänhetkinen toimintakyky (esim. lääkärinlausunto, kuntoutussuunnitelma, lääkärin hoitokertomus).

2) Tulotiedot. 18 vuotta täyttäneeltä hakijalta tarvitaan sekä oma että mahdollisen avio/avopuolison esitäytetty veroilmoitus ja verotuspäätös (verohallinto toimittaa keväisin postitse kotiin tai/ja OmaVero-palveluun jokaiselle täysi-ikäiselle henkilölle esitäytetyn veroilmoituksen ja verotuspäätöksen). Tietojen tulee olla viimeksi toimitetusta verotuksesta.

Alaikäiseltä hakijalta tarvitaan vanhempien tulotiedot. Mikäli vanhemmilla ei ole yhteishuoltajuutta, tarvitaan selvitys elatusavusta.

Katso esimerkkikuvat tarvittavista veroasiakirjoista.

Jos tulot ovat viimeisimmän verotuksen jälkeen muuttuneet olennaisesti, tarvitaan myös tosite nykyisistä tuloista (esim. palkkakuitti tai eläkepäätös) ja selvitys muutoksen syystä.

Mikäli saat toimeentulotukea, voit lähettää tulotietona pelkästään tuoreimman toimeentulotukipäätöksen.

3) Asiantuntijan suositus apurahakohteen tarpeellisuudesta. Lisätietoja suosituksen pyytämisestä.

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Lisätietoja liitteistä, apurahojen myöntämisestä ja tuen toimittamisesta löydät Tukilinjan nettisivuilta kohdasta Näin tuki annetaan sekä kohdasta Usein kysytyt kysymykset.

Hakemuksen liitteineen voi lähettää myös postitse. Huolehdithan silloin, että hakemuksesta löytyvät kaikki sähköisessä hakemuslomakkeessa vaaditut tiedot. Liitteeksi vaadittavista asiakirjoista riittävät kopiot.

Postiosoite:
Tukilinja / apurahat
Pasilanraitio 5, 00240 HELSINKI

Lisätietoa: www.tukilinja.fi
tukitoiminnan koordinaattori

p. 09-4155 1508 (puhelinaika arkisin klo 9:00-14:00)

Hakulomake