Tukilinjan nettikeskustelun periaatteet

Tukilinjan blogit sekä lehden sivut sosiaalisen median sovelluksissa (Facebook, Twitter, Pinterest) on tarkoitettu avoimen ja rennon vuorovaikutuksen kanaviksi Tukilinjan toimituksen, tukitoiminnan, apurahan saajien ja lukijoiden välille. Ne ovat osa Tukilinjan yhteisöä, jonka toimintamallin pyrimme pitämään tasa-arvoisena, toista ihmistä kunnioittavana ja kannustavana. Vuorovaikutuksessa keskustelukumppania kunnioitetaan ikään, kansalaisuuteen, sukupuoleen, vammaan tai sairauteen katsomatta.

Nettikeskusteluun osallistujan kannattaa ottaa huomioon, että keskustelijoiden joukossa on erilaisia ihmisiä, joiden elämänkokemukset ja tilanteiden tulkinnat poikkeavat toisistaan. Käytä siis ironiaa ja sarkasmia varoen, ja jos et ole varma, mitä toinen keskustelija tarkoittaa, pyydä täsmennystä jotta väärinymmärryksiltä vältytään.

Jos keskustelun ilmapiiri käy kiihkeäksi, pysähdy ennen vastauksen lähettämistä. Lue oma viestisi ja mieti, voitko sanoa asiasi paremmin. Älä korosta sanottavaasi HUUTAMALLA isoilla kirjaimilla, se on epäkohteliasta.

Keskustelussa saa käyttää lainauksia muilta kirjoittajilta. Tällöin on kuitenkin ilmoitettava lainauksen lähde ja erotettava lainattu aineisto muusta tekstistä. Suositeltava tapa on käyttää tekstissä lainausmerkkejä tai tehdä linkki alkuperäiseen lähteeseen.

Tukilinjan blogit ja sosiaalisen median sivut ovat jälkimoderoituja eli seuraamme niillä viestintää ja poistamme asiattomat kommentit. Mikäli kohtaat sivuillamme asiattomia sisältöjä, ilmoita siitä sähköpostitse nettiylläpitoomme: .

Mikäli oma viestisi koskee Tukilinjan tilaajapalvelua, lähetä se suoraan osoitteeseen: .