Blogilinjalla: Susanna

Susanna Kohonen kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia elo–syyskuussa. Hän on valmistumassa kauppatieteiden kandidaatiksi ja työskentelee osa-aikaisesti Aspan digiluotsihankkeessa.


Kiitos ja näkemiin

Heippa!

Syksy tekee kovasti tuloaan, ja tämä tarkoittaa, että on minun viimeisen artikkelin aika tällä erää. Huolimatta alkutaipaleen terveydellisistä haasteista, kirjoittaminen itseä kiinnostavista ja inspiroivista aiheista on ollut enemmän kuin rauhoittavaa ja mukavaa. On joutunut pysähtymään, ja ennen kaikkea pysäyttämään itsensä hektisen arjen keskellä. Tämä oli toinen kerta, kun olen saanut olla Tukilinjan blogistina- molemmat kerrat ovat olleet mielekkäitä ja ennen kaikkea innostavia. Olen löytänyt itsestäni uusia puolia, ja kirjoittanut aiheista, joista en ehkä niin helposti puhu. Tässä haluan muistuttaa etenkin tekstiä, joka käsitteli parisuhdetta. Se oli itselle vaikea aihe, mutta se oli luontevaa tehdä. Toivottavasti sain heräteltyä kirjoituksillani toivoa ja uskallusta siitä, että elämä vammaisena on juuri niin hankalaa tai helppoa, miten sen itse määrität. Tärkeää on kunnioittaa itseään juuri sellaisena kuin on. Itse olen oppinut vaikeuksieni kautta, että nekin opettavat ja kasvattavat itseä eniten. Sitten osaa myös iloita onnenhetkistä!

Aiheita, joista olisin halunnut kirjoitaa olisi ollut loppujen lopuksi varmaan yhden romaanin verran, mutta halusin keskittyä lopulta asioihin, jotka ovat itseä lähellä; tavalliseen elämään vammaisena naisena iloineen ja haasteineen. Olisi haaveita toki enemmän tai vähemmän, mutta vaikka tunnustaudun agnostikoksi, uskon että osa niistä tapahtuu, jos näin on tarkoitettu. Halusin myös käsitellä aiheita, jotka minun lisäkseni koskettaisivat mahdollisimman monta Tukilinja Blogilinjalla- blogin lukijaa. Tämän ajatuksen sain siitä, että vaikka  meidän erityisten ihmisten (vammaisten ihmisten) haasteet ja ilonaiheet on yksilöllisiä, mutta myös aika paljon vertaistukea saa samaistumisesta ja siitä, että meillä kaikilla on samoja haasteita. Kaikki elävät elämää omalla tavallaan, kaikki ovat rikkaita yksilöitä.

Toivon, että sait blogistani ja kirjoituksistani voimaa elämääsi ja arkeesi. Tämä blogin kirjoitus oli hieno mahdollisuus ja kiitos siitä Tukilinjalle. Kiitos, jos lukijana sait jotain ajatuksia tästä blogista. Toivottavasti näemme ja kuulemme vielä tulevaisuudessa ainakin näin Blogilinjalla! 🙂

Paolo Coelho kirjoitti mietelmäksi sanat, joihin on hyvä päättää kirjoitusvuoro ja antaa tilaa seuraavalle blogistille. “Onneen johtaa yksinkertainen polku. Anna arvoa tälle hetkelle ja iloitse siitä, mikä on hyvää elämässä.” (Paolo Coelho)

Voimaannuttavin syysterveisin, Susanna

Syksy on lempivuodenaikani. lukijoille rentouttavaa ja tunnelmallista syksyä

 

Avainsanat: jäähyväiset, kiitokset, pohdiskelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*