Blogilinjalla: Sari

Sari Heino-Holopainen on Tukilinjan toimitusneuvoston jäsen ja omaishoitaja. Hän kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia helmi–maaliskuussa.


Oranssia voimaa

Olen edelleen appelsiinin ja oranssin voiman lumoissa, vaikka kahtena päivänä on aurinkoakin näkynyt. Viime yönä heräsin ja söin yhden ison appelsiinin – yön hiljaisessa pimeydessä – ja päälle vielä kolme mandariinia. Voimaannuinko kohtaamaan taas päivän työt? Ehkäpä, sillä mieleni on nyt päättänyt mennä oranssin voimalla, niin appelsiineissa kuin… uimapuvussa, aivan oikein. Kävin ostamassa itselleni oranssin uimapuvun juuri ja illalla aion pulahtaa  veteen se päälläni. Kuulin, että flavonoideja voi saada myös väristä!

Oman ajan ja liikunnan merkitys muistutti minua artikkelissa, missä eräs omaishoitaja kertoi, ettei luovu päivittäisestä kahdesta tunnista itselleen. Hän hoitaa miestään, joka pärjää yksin nämä kaksi tuntia. Jokapäiväisen kahden tunnin aikana nainen käy yhtenä päivänä lenkillä, toisena avantouinnissa (arggh, ei ole minua varten), kolmantena vertaisryhmässä tapaamassa muita omaishoitajia ja neljäntenä käsityökerhossa…

Varmasti kannattaa vain hengitelläkin ihan rauhassa itsekseen jossain sopivassa paikassa. Eikö meidän kaikkien! Omaishoidettava tarvitsee myös omaa rauhaansa, ja kaikki meidän läheisemme. Itse opettelen – ja olen opetellut nämä vuodet – hiljaista läsnäoloa kumppanini kanssa, koska sellaisesta hän pitää. Se ei vaan aina ole ihan helppoa eloisalle luonteelleni, sillä välillä kaapin ovetkin paukkuvat, kun en löydä etsimääni. Toisaalta lohduttaudun sillä, että kun lähden omalle ajalleni, niin jälkeeni jäävä hiljaisuus on sitäkin ihanampaa.

Tässä teille vielä appelsiineja ja oranssia!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*