Blogilinjalla: Sari

Sari Heino-Holopainen on Tukilinjan toimitusneuvoston jäsen ja omaishoitaja. Hän kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia helmi–maaliskuussa.


Mitä ruokaa tekisin, voisiko joku resepti korvata auringon?

Vettä sataa ja Torkkelinmäellä näkyy kukannuppuja. Jotain piristävää vitamiinipitoista ruokaa, joka myös korvaisi auringon, pitäisi laittaa. Olen törmännyt kaikenlaisiin oppaisiin ja ohjeisiin omaishoitajille, mutta en vielä ruoka-ohjeisiin. Vaikka omaishoitajan päivät kulkisivat muuten radallaan, mielessä on aina kysymys: Mitä ruokaa tekisin? Toki näin muillakin.

Omaishoitaja katsoo kuitenkin ikäänkuin velvollisuudekseen laittaa ravitsevaa ruokaa. Ja varsinkin nyt, kun aurinkoakaan ei paljoa ole näkynyt. Ympärillä on vaatimukset luomusta ja ilmastoystävällisestä ruoasta, kotona taas toive hyvästä ruoasta. Kasvissyöjä Heikki ei ole, mutta ei syö makkaraakaan. Joskus arkista ruoanlaittoa helpottavat ihan kalafileet ja itsetehty perunamuussi. Nyt sunnuntaina aion tehdä linssikeiton; rakastan sitä, ja myös ympäristö sekä media lienevät tyytyväisiä. Onnekseni kumppanikin pitää siitä! Ja keittoa riittää vielä kiireiseksi maanantaiksi.

Jokin aika sitten päätin helpottaa päivää ja hemmotella Heikkiä hampurilaisaterialla. Kuinka ollakaan syyllisyyden taakka tuli harteilleni, sillä erehdyin kertomaan ystävättärelleni puhelimessa, että olen menossa hakemaan juuri hampurilaisateriaa. “Ei sellaista ruokaa saa syödä, siinä ei ole mitään!” Puhelin kaikui. Vastasin, että ei ei ei tämä ole tapa. Niinpä.  Huominen ruoka on keksitty, mitä tänään syötäisiin?

Täyttäkäämme kotimme sitä ennen appelsiineilla, vaikkapa, ne hehkuvat myös voimaväriä…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*