Blogilinjalla: Sari

Sari Heino-Holopainen on Tukilinjan toimitusneuvoston jäsen ja omaishoitaja. Hän kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia helmi–maaliskuussa.


Grillikausi avattu arkivapaana

Aurinkoista viikonlopun alkua ja terveiset grillikauden avajaisista! Valentinen päivä, Ystävän päivä, voi olla myös omaishoitajan päivä. Aamuauringon paistaessa helmikuun heleydessä kävin laittamassa kahvit Heikille ja lähdin viettämään Grillikauden avajaisia eli Ystävänpäivää Kumppanuustalo Hannan pihalle, keitaaseen keskellä Kalliota. Perjantai on muutenkin Venuksen päivä eli naisten päivä, joten päätin pyhittää pimeän flunssakauden jälkeen koko päivän itselleni. Omaishoitajan arki voi joskus olla muutakin kuin velvollisuuksien hoitamista ja kiireistä tohinaa.

Oikeanlaisen päivän reseptiin tarvitaan hieman hyvää suunnittelua ja suotuisaa sattumaa. Rahaakaan ei tarvitse tuhlata. Voisin sanoa, että aurinko oli suotuisa sattuma ja kirkas keli, missä kävellessä jo alkoi tulla nälkä. Miten Olgan ilolla grillaama makkara maistuikaan! Tämän jälkeen menin kasvohierontaan samaiseen Kumppanuustalo Hannaan, missä kivun ja naurun suloisessa sekamelskassa venyttelimme poskiamme, huuliamme ja kaulaamme. Olosta tuli kevyt ja kirkas, eikä ihme, sillä viimeksi varmaan lapsena on nipistellyt kasvojaan ja venyttänyt huuliaan.

Tämän naisomaishoitajasystäväpäivän kruunasi tietysti pitkä uinti urheilutalossa, joka on vakiuintipaikkani ihanine vanhoine tuttuineen. Saunassa istuminen venähtää yleensä perjantaisin, niin nytkin: Kun kerroin naamanvenytys-kokemuksestani leideille, niin siinähän jäimme vertailemaan ja muistelemaan eri jumppa- ja hierontakokemuksia. Nauraen…

Illalla Heikille tattarilettuja; letunpaisto on myös yksi mieltäni nostattavista asioista. Täydellinen omaishoitajan arkivapaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*