Blogilinjalla: Sari

Sari Heino-Holopainen on Tukilinjan toimitusneuvoston jäsen ja omaishoitaja. Hän kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia helmi–maaliskuussa.


Flunssan tahrimin silmin

Voiko omaishoitaja sairastaa? Olen onnistunut olemaan aika terve viime vuosina. Onneksi. Nyt putosin kuitenkin flunssan kouriin Heikin perässä. No, olin ehtinyt kyllä täyttää jo kaapit ceellä ja sinkillä, hunajalla ja mehulla. Tauti vaan otti niin koville, että ruoan laitto ja kaupassakäynti olivat omasta mielestäni ainakin sankaritekoja – terveiset vaan kaikille pienten lasten vanhemmille, tuli kyllä sekin aika mieleen, kun omat lapset olivat pieniä.

Niin, mieleeni heräsi kysymys, mitä tapahtuu kun omaishoitaja sairastuu? Minulla oli sellainen sopimus Helsingin kaupungin kanssa, että saan kuukaudessa 2 vapaapäivää eli sijaisen (ostopalvelu) 2 x 12 tuntia. Oli sijainen sitten tunnin tai 12, niin siinä meni vuorokausi ja sijaisuuden toimittaneen hoivayrityksen laskutus aina se 12 tuntia.

Nyt kuitenkin postiluukku kilahti tuoden hyviä uutisia! Flunssan tahrimin silmin sain selville, että Helsingin kaupunki on muuttanut omaishoitajuuden sijaisjärjestelyjä. Nyt saan käyttää nuo tunnit siroteltuina kuukauden päiviin oikean tarpeen mukaan. Hienoa. En nyt tässä lähde uutta flunssaa hankkimaan, mutta nyt rohkenen ottaa vapaa-aikaa (no, töitä varten tai sitten oikeasti piipahtaa vaikka Tallinnassa) ilman, että lasku on vaikkapa kahden tunnin käynnistä 12 tuntia ja samalla menee koko toinen päivä.

Uskon, että tällä järjestelyllä omaishoitajat todellakin pystyvät järjestämään itselleen sopivasti kuukausittain mukavia tai tarpeellisia vapaahetkiä.

Matapaineen ja sumun keskellä toivotan teillekin ilon hetkiä arkeen. Minulle niitä siivittivät Kallion Torkkelinmäen sumussa visertävät pikkulinnut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*