Blogilinjalla: Nina

Nina Kanninen kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia loka–marraskuussa. Hän etsii töitä ja harrastaa mm. karaokea, valokuvausta ja bloggausta.


DIY – Joulukalenteri.

Tiedättekö mitä? enää 10 yötä niin joulukuu alkaa.! Se tietää mun kalenterin mukaan paljon kaikenlaista leppoisaa touhua – kuten siivoilua, korttien tekoa, leipomista, ja tonttupuuhia mutta ei hätää mä pidän siitä.! Joulukuun alkuun kuuluu tottakai myös viimein joulun odottamisen aloitus.  Saattaa kuullostaa lapselliselta näin 31-vuotiaan suusta, mutta en keksi siihen parempaa tapaa kuin lapsuudesta tuttu joulukalenteri. Sen verran lapsenmielisyyttä pitää olla aikuisillakin! Eihän sitä missään kirkossa ole kuulutettu että joulukalenterit on vain lapsien yksinoikeus.  Niitähän saa nykyään niin monenlaisiakin, että varmasti löytyy aikuisempaankin makuun  ja omaan persoonaan mieluisia. Ja kukapa ei pitäisi pienestä yllätyksestä vuoden pimeimmän vuodenajan aamuina, jos se saa sinut tai läheisesi hymyilemään.?!

Itselläni oli lapsena yleensä sellainen perinteinen kuvajoulukalenteri, joka ostettiin tietysti sukulaisperheeltä, koska heidän lapsensa olivat partiossa, (pitihän toimintaa tukea) ja sen lisäksi sain sellaisen edullisimman suklaakalenterin.  Myöhäisemässä vaiheessa joulua odotettiin vain suklaisen turvin tai netistä eri tahojen ja yrityksien löytyvien joulukalenterien “luukkuja” availlen ja hyödyntäen.

Tänä päivänä oma perinteinen kalenterihankinta on vuosittain ollut Fazerin  n 6-7€ joulukalenteri, koska Fazerin suklaa on parasta.  Kalenterin visuaalinen ilme on myös kaunis. Silloin tällöin tuhlaan itselleni myös veikkauksen arpakalenterin, ja tunnustan että viime vuonna sorruin tilaamaan PartyLiten kalenterin kynttiläkutsuilta, vaikka voisi kai sen rahan järkevämpäänkin käyttää tässä elämäntilanteessa. Mutta kun siitä tulee se jännitys, pieni pala unelmointia ja hetkellinen hyvä mieli.  – kyllä te varmaan tiedätte.

Nykyajan kalenterit (riippuen niiden sisällöstä) paitsi maksavat jo  ihan kiitettävästi, niin tuottavat ei-niin toivottavaa pahvi/muovijätettä loputtomiin. Ja se harmittaa itseäni henk.koht jonkun verran. Siksi tää seuraava oli jo kierrätyksenkin kannalta ihan mahtava juttu!

Tänä vuonna en aio hommata mitään yllämainituista, sillä teimme mieheni kanssa yhdessä tämän – ja monen tulevan vuoden joulukalenterin. Oli kyllä hauskaa, kun pari kolme viikkoa iltaisin, kun väkerrettiin tätä projektia. 😀 Musta tälläisiä yhteisiä askarteluiltoja vois olla useamminkin, mutta mies taitaa olla vähän eri mieltä 😀

Tämän nerokkaan idean bongasin siis Facebookista eräästä suuresta sisustusryhmästä jo viime vuonna, ja päätin jo silloin  että jonain päivänä meilläkin on tuollainen. Idean äiti antoi  ryhmässä toteutusta ihaileville kanssasisustajilleen tuolloin paljon hyödyllisiä vinkkejä joista nappasin muistiin keskeisimmät, ja aloin keräämään tarvikkeita.  Hän itse oli tehnyt kalenterin miehelleen yllätykseksi ja “luukkuihin” hän oli kätkenyt erilaisia erikoisoluita, joista tiesi miehensä pitävän erityisen paljon.  Itse en ole vielä keksinyt omaamme ihan kaikkia “luukkuja” miehelleni, mutta tiedän jo nyt että hän tulee  yllättymään positiivisesti.  Me siis jaamme kalenterin; 12 luukkua kummallekin. Innolla jo odotan, mitä omista luukuistani jotka pääsen availemaan parillisina päivinä löytyy…

Haastavinta tämän DIY-kalenterin toteutuksessa on ehkä materiaalien kerääminen, koska kalenteri tehdään Pringles-tuubeista. Itse kyselin tuubeja ystäviltä, ja fb-ryhmissä enhän mä muuten niitä olisi saanut kasaan alle parissa kuukaudessa 😀 Taisin ostaa kokonaiset 4 tuubia itse kaupasta.  Lisäksi tarvitset kuuma – ja askarteluliimaa, akryyli- tms maalia,  (+pensselin) tai kartonkia tuubien päällystämiseen, jollet halua maalata tuubeja. Nuo numerot tulostin netistä, niihin löytyy ideoita ja vaihtoehtoja Pinterestistä.

Joten jos sulla ei vielä joulukalenteria, tykkäät luovista DIY-jutuista  ja varastossa tyhjiä pringlespurkkeja, niin ei muuta kun hommin!  Vielä ehdit askartelumaan omasi. Tai sitten vastaavasti voit jo aloittaa keräämään tuubeja ensi vuotta ajatellen.

Mä ajattelin myös taas tehdä blogiinkin joulukalenterin, mutta en vielä paljasta mitä siinä tänä vuonna on. Sen voin kertoa että videot tulevat tuttuun tapaan Pisaran verran poikkeavamman YouTube-tilille, mutta tänä vuonna ei laulella. 😉  Jos sä siellä ruudun toisella puolella olet tarpeeksi utelias, niin ota toki kanava seurantaan. Niin pääset näkemään mitä kivaa videoilla on.

-Ninni

 

PS. Onko sulla jotain joulunodotukseen liittyviä traditioita, tai oletko jo kenties jonkunlaisen joulukalenterin onnellinen omistaja?  kommentoi ja kerro tohon alas ->

 

Avainsanat: askartelu, DIY, harrastukset, ideat, joulukalenteri, sisustus, vapaa-aika

Artikkelin kommentit

  1. blogilinjallanina sanoo:

    Iris, tottakai saa! 😀 Mä en ymmärrä, minkätakia aikuisten maailmassa pitää kaikesta aina tehdä niin tylsää,virallista harmaata tai järkevää. Elämä on paljon mukavampaa ja ajoittain stressittömämpää värien, ja pienen leikki ja lapsenmielisyyden kanssa höystettynä. Ja vieläpä Suomessa jossa vuodesta on 3/4 osaa pimeää, tämän pitäisi kuulua ihan kirjattuihin jokamiehenoikeuksiin mun mielestä. !! Ja tätä oli kyllä kiva tehdä!

  2. Iris Tenhunen sanoo:

    Olipa hyvä idea! Mäkin taidan ostaa itselleni suklaajoulukalenterin tänä vuonna, jos kerran aikuisetkin saa 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*