Blogilinjalla: Nina

Nina Kanninen kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia loka–marraskuussa. Hän etsii töitä ja harrastaa mm. karaokea, valokuvausta ja bloggausta.


Black Friday, – uhka vai mahdollisuus?

Kauppojen näkökulmasta huomisen kaltaiset päivät ovat kuin lottovoittoja; varastot tyhjenevät ja myynti on huipussaan. Siitä huolimatta että olen valmistunut myynnin merkonomiksi, olen pääpiirteittäin sitä mieltä, että lapsiperheitä ja esim oman talon rakentajia sekä heidän tarpeitaan lukuunottamatta, tämä kauppojen ja erilaisten palveluidentarjoajien “massavyöryn aiheuttama talven tapahtuma” on lähes turhaa vouhotusta. Se on myös erittäin huono juttu maapalloamme ja ilmastonmuutosta ajatellen. Mutta mitäs pienistä, kun emme mekään niistä vai miten se meni?!

Tähän perään voin samalla hengenvedolla todeta, minkätahansa asian ostamisesta/hankkimisesta ylipäätään tulleen nykymaailmassa niin helppoa ettemme ehkä siinä shoppailuhuuman humussa ymmärrä, mihin kaikkeen ja jopa usein myös turhaan rahaa tuhlaamme. Meillä on vain koko ajan yhä enemmän pakottava tarve haalia erityylistä – ja tyyppistä materiaa lisää ja lisää, joka muka tekee meidät onnellisemmaksi. Välillä tunnistan tämän itsessänikin, mutta myönnetään; harvemmin vain pysähdyn miettimään MIKSI toimin/mme näin? Miksi emme osaa arvostaa sitä, mitä meillä jo on, ja olla tyytyväisiä siitä. ? Miksemme voi ymmärtää, että materia ei ole kuin korkeintaan hetkellinen onnenlähde.

En aio valehdella, ettenkö olisi tänä vuonna jo itsekin kuikuillut tarjouksien perään, mutta tein itseni kanssa sopimuksen; en aio shoppailla mitään, jollen todella tarvitse sitä. Muutenkin yritän hyödyntää BF:n tapaisia tilaisuuksia lähinnä joululahjojen, omien pidempiaikaisten välttämättömien hankintojen tms “tarpeen” ratkaisemiseksi, enkä vain ostamisen ilosta. Loppujen lopuksi ei niillä tarjouksillakaan kovin paljon säästetä, kun tavaran määrä korvaa laadun tai toisinpäin.

2h 45min päästä se taas pärähtää käyntiin ja “tappelu” ja juoksut alkaa. Saattaapa joku mielensäkin pahoittaa jos himoitun ja pitkään jonotetun tuotteen ainoan jäljellä kappeleen joku vie nenän edestä. Black Friday, marraskuinen päivä joka saa ihmiset aivan sekaisin on täällä taas…! Tosin ei siinä pitäisi olla mitään niin ihmeellistä, meillä kun on Suomessa sellainen joka viikko aina lokakuun alusta maaliskuun loppuun asti ja kaupatkin ovat auki aamusta iltamyöhään…

-Ninni

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*