Blogilinjalla: Marja

Marja Hukkanen kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia loka–marraskuussa. Marja tekee osa-aikatyötä Paikka kaikelle -tiimissä ja arjessa hänellä on apunaan avustajakoira.

 


Viikonloppureissu ja muita reissuhaaveita

Viikonloppu on mennyt nopeasti. Perjantaina heti töiden jälkeen lähdettiin ajamaan Tornioon. Mentiin sinne koko porukalla, minä, parempi puoliskoni ja koirat. Käytiin siellä kylästelemässä sukulaisissa ja vietettiin vähän paremman puoliskon synttäreitäkin. Koirat tykkää aina käydä Torniossa, kun siellä on oma piha missä leikkiä.

Oli oikeastaan ihanan rentouttavaa, kun en tehnyt enää perjantai-iltana tai lauantainakaan mitään töitä vaan olin vain. Ulkoiltiin koirien kaa ja juteltiin porukalla. Ehdittiin myös katsoa Ruudusta sarjoja mitä oli jäänyt viikolla ja perjantaina katsomatta. Vahtasin siis Sykettä, Sohvaperunoita ja Vain Elämää

Ai niin sitten sattumalta löysin etuovesta myös aivan ihana rivitalon pätkän, jossa olisi iso takapiha rajoittuen jokeen. Semmoinen olis niin täydellinen sitten joskus, jos ei ole sitä rantatonttia ja omakotitaloa.  No haaveita pitää olla ja ehkä vähän säästöjäkin 😀
Lauantaina ajeltiin takaisin Rovaniemelle. Ulkoiltiin koirien kaa ja saunottiin. Mitäpä sitä muuta ihminen viikonloppuunsa toivoo.

Aamulla oli niin nätti auringonpaiste, että hitaan aamun jälkeen lähdettiin pidemmälle lenkille. Kierreltiin tässä keskustan lenkkireittejä ja oli tosi kylmä. Mulla oli toppavaatteet ja mittari näytti -5 pakkasta, mutta kun on liikkeellä sähkömopolla se on aina kylmää kyytiä. Sitä alkaa haaveilemaan taas jostain pilkkihaalarista ja lämmitettävistä mopon kahvoista. Viime talvena ostin untuvatakin, mutta se ei jalkoja lämmitä. Reidet ja varpaat on ulkoilujen jälkeen aina syväjäässä tai ainakin tuntuvat siltä. Talvi tekee taas tuloaan ja se on täällä pitkä ja kylmä. Onneksi äiti lähettikin sopivasti kuulumisia Kreetalta, jossa parhaillaan ovat isän kanssa lomailemassa ja tankkaamassa aurinkoa. Siellä on kuulemma lämmintä 25-30 astetta ja aurinko paistaa. Olen kateellinen.

Nyt iltalenkillä metsässä oli jo kuuraa, mutta se ei aputassun menoa haitannut.

Mietinkin että pitäiskö kuitenkin lähteä vielä marras- tai joulukuussa viikoksi jonnekin lämpimään. Tuntuu siltä, etten ole käynyt ulkomailla pitkään aikaan, mutta oikeastaan kävin keväällä toukokuussa Berliinissä. Silloin vaan ei ollut vielä lämmintä ja palelin suurimman osan ajasta. Se selittää miksi nyt kaipaa taas lämpöä ja aurinkoa.  Saa nähdä jääkö reissu lämpimään haaveeksi vai toteutuisiko se vielä tälle vuodelle.

Sunnuntaisin yritän nyt tehdä myös juttuja pois alta ennakoivasti jo ensi viikolta. Oon tehnyt etätöitä ja sitten olis vielä vähän vaatehuoneen raivausprojektia tälle illalle.  Olen parhaillaan Paikka kaikelle -kurssilla, jossa käydään puolen vuoden aikana läpi koko kodin tavarat. Tässä kuussa olen raivannut mm. siivoustarvikkeita, työkaluja ja kodin tekstiilejä. Kunnianhimoinen tavoitteeni on, että tämä on kolmas ja viimeinen kerta, kun käyn kaikki tavarat läpi ja jätän vain ne, joille on oikeasti tarvetta. Kahdesti olen käynyt tavarat läpi Konmari -menetelmällä, mutta järjestys ei ole pysynyt. Tykkään siitä, että kotona on siistiä ja kaunista, mutta on järjestämiselle mielestäni vielä yksi parempi syy ylitse muiden. Esteettömyys. Mutta tästä voisin kertoa enemmän, vaikka tulevalla viikolla.

Avainsanat: haaveet, reissu, viikonloppu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*