Blogilinjalla: Elina

Elina Ino on 28-vuotias, pyörätuolia käyttävä sosiaalialan opiskelija Helsingistä. Hän kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia kesä–heinäkuussa.


Tinder

Yhteinen aikamme lähenee loppuaan eli ensi viikolla on viimeinen blogikirjoitus.  

Oon kesän ajan käyttänyt Tinderiä huvin vuoksi ja piristykseksi, mutta en vielä oo tavannut ketään. Kerron esittelytekstissä avoimesti, että oon pyörätuolissa ja lähes joka toinen mies kysyy, että voinko harrastaa seksiä ja miten harrastan seksiä. Välillä tekisi mieli sanoa, että joo, seison päälläni ja harrastan siinä seksiä. Ihmetyttää, että 2000-luvulla vieläkin vammaisten seksielämä on vieras käsite ja pari vuotta mua nuoremmat miehet ovat ihmeissään, kun kerron, että kyllä,  harrastan seksiä. Tietenkin se riippuu vammasta, että pystynkö harrastaa seksiä ja millaista. Enemmän ehkä kuitenkin ulkomaalaiset ovat ihmeissään, että vammainen nainen voi hakee seuraa Tinderissä.

Jos joku ehdottaa näkemistä, niin kerron tarkemmin puhevammastani ja pakkoliikkeistäni, ettei sitten ihmettele mitä heilun kun heinämies. Joillekin miehille mun puhevamma on ylipääsemätön asia, että se kiinnostus loppuu siihen ja oon oppinut, etten ota sitä enää henkilökohtaisesti. Joillekin miehille se herättää enemmän kiinnostusta ja kyselee, millä muulla tavoin kommunikoinnin ja kerron, että eleet ja katseet on mulla tärkeässä roolissa elämässä. Tietenkin teen heti selväksi, ettei vammani vaikuta mun älykkyyteen ja kehitykseen. Kysyn heiltä, että onko heillä mitään käsitystä vammaisista ihmisistä ja joillain on etäisesti kokemusta koulun tai työn kautta.  

Tänään menen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan treffeille yhden miehen kanssa ja mua jännittää, mutta on hyvä tunne siitä, vaikka en todellakaan halua heti mitään vakavaa. Toisaalta olisi kiva päästä elämässä eteenpäin. Tämä mies nauroi, kun hän kertoi, että on ollut avustajana nuorempana ja hurrasin, että vihdoin joku, joka ei oo ihan ulapalla. Kyllä on helpompaa, jos toisella on pienikin käsitys vammaisista ihmisistä. Katsotaan mitä tässä tulee. Ehkä olisi kiva joku loppukesän rento säätö, että unohtuisi pikkuhiljaa ne vanhat huonot kokemukset ja toivottavasti tämä mies olisi ainakin kunnollinen mies!  

Avainsanat: cp, cp-vamma, deittailu, miehet, tinder, treffit, vammaisten seksielämä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*