Blogilinjalla: Elina

Elina Ino on 28-vuotias, pyörätuolia käyttävä sosiaalialan opiskelija Helsingistä. Hän kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia kesä–heinäkuussa.


Saarenmaan valloitus

Nyt ollaan Saarenmaalle ja laivamatka meni syödessä tai yritys hyvä. Automatka kestikin pidempään kuin olin ajatellut ja menimme parilla lossilla, mutta tykkään automatkasta, kun saa nukkua koko matkan. Olimme myöhään illalla kaverin äidin ja hänen miehensä mökilläMun sisko on myös mukana, koska hän on kaverini tulkkina. Oli outoa, kun vastassa ei ollut enää isoa koiralaumaa, johon on totuttu, vaan vain kolme oli haukkumassa portilla, joista yksi on nuori avustajakoira ja toinen puoli vuotias uusi tulokas. On kivaa seurata niiden touhuja. Täälläkin on vuohia määkimässä ja tulee muistoja Ahvenanmaalta, kun sielläkin kuului määkinää poikien pihaan asti.  

 

Seuraavana päivänä menimme jo Kuresaareen ostoksille, mutta aika pieni paikka se on, ettei siellä ollut mitään paitsi kengät, jotka jätin kauppaan ja nyt harmittaa. Toivottavasti mennään vielä Kuresaareen päin, että voin käydä nappaa ne kengät. Kiinnitin huomiota, kun Apteekin edessä oli pyörätuoleja, WC-istumia ja erikoiskenkiä, että onneksi Suomessa kaikki apuvälineet ovat ilmaisia. Olisi tehnyt mieli mennä katsomaan hintaa, mutta veikkaan, ettei ne oo halpoja. 
Oon liikkeellä vaan ainoastaan manuaalisella pyörätuolilla, koska sillä on parempi liikkua Kuresaareessa, joka on vanha kaupunki ja autoon mahtui paremmin. Kyllä monta kertaa meni hermot ostoksilla, koska en päässyt sinne, minne halusin ja niin nopeasti kuin halusin, vaan piti aina mennä avustajan mukana, että sähkäri on iso osa mun itsenäisyyttä.  Päivällä satoi ja ukkosti, että kaupan valot välkkyivät ja maksupääte meni rikki, mutta onneksi olin ainoa, jonka kortti toimi. Illaksi tulikin hyvä ilma kun paistimme makkaraa ulkona.  

 

 

Tänään on vain satanut vettä koko päivän, joten on ollut mökki- ja saunapäivä. Katsotaan jos mennään illalla ajelemaan kylille. Tuskin tänä kesänä olisin mennyt Suomessa suvun pienelle mökille, koska viime vuonna äiti ja tädit myivät isomman mökin, joka oli isompi ja esteetön. Pienessä mökissä, joka oli mummin tulee aina nostalginen olo, on ollut lapsena olemassa, mutta mummi ei yhtään ajatellut tulevaa vammaista lastenlasta. 

Avainsanat: cp, cp-vamma, Eesti, esteettömyys, esteetönmatkustelu, Saarenmaa, viikingline, viro

Artikkelin kommentit

  1. Vida sanoo:

    Nice one

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*