Blogilinjalla: Elina

Elina Ino on 28-vuotias, pyörätuolia käyttävä sosiaalialan opiskelija Helsingistä. Hän kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia kesä–heinäkuussa.


Happea elämä

Pitää kirjoittaa nopeasti nyt kun Tobin katseohjaus, joka on tärkeä osa, että pystyn käyttämään puhekonetta ja konetta toimii… Tai oikeastaan ei toimi, vaan tämä on vara katseohjaus, koska mun oma meni huoltoon Ruotsin. Rehellisesti sanottuna, se oma saisi jäädäkin sinne Ruotsiin, koska tämä ei tämä vara katseohjaus on pienempi ja sievempi. 

 

 

 

Tiistaina oli se HAP (hen kilökohtaisen avun) paraati ja siellä oli kyllä paljon väkeä, joka oli hyvä asia.  Alussa oli monta puheita. Heta-liitolta, ministeriltä, Kynnys RY:ltä avustajalta ja hänen työnantajaltansa omista kokemuksistaan ja laissa määräyksistä liittyen henkilökohtaiseen avustajaan. Olimme avustajan kanssa, että tosi hyvältä ne paperilta näyttää ja kuulostaa, mutta toteutuuko ne käytännössä?  Harvemmin varsinkin ilman taistelua. Mua vähän nauratti, kun marssimme eduskuntatalolle, niin se taisi olla aikamoinen näky, koska ihmiset terassilla jäivät tuijottamaan meitä suu auki. Harvemmin näkee yhdessä paikassa niin paljon pyörätuoleja, mutta musta on hyvä, että tehdään itseämme näkyviksi. Kun olimme eduskuntatalon edessä pari ministeriä tulivat puhumaan meille, mutta vaikka heillä oli mikrofonit, siltikään puhe ei kuulunut hyvin takana olleille.  liukenin sieltä vähän aikaisemmin, koska avustajani pojalla tuli pissahätä ja sitten piti mennä kauppaan.  

 

 

 

Seuraavana päivänä Menimme Helsinginpäivän konserttiin, joka on joka kesä. Tänä kesänä ei ollut kauhean hyviä arsteja, mutta fiilis on tärkein ja näkee tuttuja. Ville Valo on edelleen kuuma, vaikka hoilaa nykyään iskelmää.  Se on aina kiva päivä kavereitten kanssa ja vaikka ei olisikaan kavereita mukana, niin sieltä saa aina seuraa tosin ei aina tiedä minkäänlaista seuraa.
Loppuviikosta näin vanhaa avustajaa, joka jäi äitiyslomalle tai itseasiassa hän oli mun avustajan sijainen, joka myös jäi äitiyslomalle. Nauroinkin, että teidän pitää vuorotella lastenteossa, koska sitten toinen voi olla töissä, kun toinen on taas syntymässä. Entisen avustajan vauva oli hirveän söpö ja nauravainen sekä napitti koko ajan mua. Ei helpottanut mun vauvakuumetta. 
 

Nyt tuli vähän lyhyempi blogimerkintä, vaikka ajattelin pyhittää tämä ilta blogin kirjoitukselle, mutta kesä on pahin aika, kun kaikki aina pyytää sua johonkin ja etkä voi kieltäytyä tarjouksesta.  

Artikkelin kommentit

  1. sachie sanoo:

    Thanks for the article post.Really thank you! Great.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*