Blogilinjalla: Elina

Elina Ino on 28-vuotias, pyörätuolia käyttävä sosiaalialan opiskelija Helsingistä. Hän kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia kesä–heinäkuussa.


Diktaattori sossut

Kotiin on asetetuttu hetkeksi ennen kuin uusi matka koittaa. 
Teimme Fannin kanssa oikaisuvaatimuksen avustajatunteista, joita sain matkalle. Vain 64 avustajatuntia viikolle. On ärsyttävää, että vammaiset saavat tapella itsestään selvyyksistä ja oman ihmisoikeuksista. Ihan kuin ei olisi muita elämää tai murheita kuin tapella sosiaalityöntekijän kanssa. Ihmetyttää sekin, että vapaa-ajan tunteja myönnetään vain välttämättömiin tarpeisiin. Kuka senkin määrittää, että mikä on välttämätön vapaa-ajan toimintaa?  

Sosiaalityöntekijä sanoi, että mulla on runsaasti avustajatunteja siihen nähden, että asun asumispalveluyksikössä, mutta ei he avustajat lähde kodin ulkopuolelle muuta kuin virallisten asioiden hoitamisessa ja siitä pitää sopia etukäteen. Kuka haluaisi olla kauniina kesäpäivänä kotona neljän seinän sisällä eikä rannalla kavereiden kanssa? Musta se on vapauden riistoa, ettei vammaiset saa tulla ja mennä niin kuin muutkin nuoret ihmiset, jotka ovat aktiivisia ja sosiaalisia, vaan vammaiset pitää valita, että mihin tunnit riittävät. Tietenkin kaikki ihmiset ovat erilaisia ja siksi päätökset pitäisi tehdä aina henkilökohtaisesti. Haluaisin hakea vielä lisää avustajatunteja, koska kun/jos se koiranpentu jossain vaiheessa tulee, niin tietenkin tarvitsen runsaasti apua sen koiran kanssa eikä talon väki ehdi olla koko ajan läsnä, mutta epäilen, ettei sosiaalityöntekijät sitä ymmärrä. On se masentavaa huomata, ettei oo tasa-arvoinen muiden kanssa edelleenkään, vaikka niin pitäisi olla. Toivottavasti tämä säästäminen loppuisi pian ainakin vääristä kohtaan. Illalla myös mietin, että sitten sosiaalityöntekijöillä pitäisi olla ja tarjota vapaaehtoisia avustajia, jos ei kerran halua maksaa palkkaa ihmisille!  

 

 

Kohta koittaa Saarenmaan matka eikä siihenkään myönnetty yhtään lisätunteja, että istun kirjaimellisesti loppu heinäkuun neljän seinän sisällä, koska kaikki normaalitunnit menevät matkaan. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*