Blogilinjalla: Eeli

Eeli Kytömäki kirjoittaa Tukilinjan vierasblogia joulu–tammikuussa. Hän on muunsukupuolinen transaktivisti, joka harrastaa videobloggaamista, teatteria ja Nova-koiransa kanssa seikkailua.


Selfcaresta

Moikka!

Tänään haluan kirjoitella minulle erittäin tärkeäksi muodostuneesta aiheesta eli selfcaresta, itsensä hoitamisesta ja huoltamisesta. Monelle selfcaresta saattaa tulla mieleen ylenpalttinen shoppaileminen, Lushin kylpypommit ja pedikyyrit, mutta selfcarea voi harjoittaa halvemmin ja kestävämmin. Selfcare ei aina ole sidottuna kuluttamiseen ja sen kautta nautinnon saamiseen – se voi olla pieniä tekoja, itsensä hyväksi.

Mulle selfcare tarkoittaa sitä, että mun ei tarvitse tehdä mitään, saan vaan olla ja hengittää. Tällainen päivä mulla oli maanantaina – tuli vahingossa nukuttua herätyksen ohi (jolloin myös BTS:n keikkataltioinnin lippujen ostaminen jäi, mutta onneksi kaveri osti meille kaikille, kiitos Kia <3), mikä tarkoitti, että mulla oli päivä ihan tyhjänä. Ja hyvä niin.

2016-01-18h Self-care -- index card #self-care #happiness ref 2015-04-17b

pst netistä löytyy paljon vinkkejä selfcareen!

Mulle selfcare on itsensä eheyttämistä, hengittämistä sisään ja ulos. Maanantaina katsoin Teen Wolfia (…älkää tuomitko…), kävin kaupassa, söin juustopizzaa koska tuntui siltä, kävin koiran kanssa mukavan pitkällä lenkillä, menin aikaisin nukkumaan. En käynyt paljoakaan somessa, olin uutispimennossa.

Se teki hyvää.

Oon ollut tosiaan vähän alle viikon erityisen väsynyt. Uupunut olemiseen, masennukseen ja aktivismiin. On joka päivä ollut paljon tekemistä eikä tarpeeksi lepoa ja sitä omaa aikaa, eli mun tapauksessa juuri sitä että voi katsoa Netflixiä ja olla itsekseni.

Mutta mikä on sellaista arkista itsestä huolehtimista? Mulla on auttanut esim. että otan päivittäin vitamiineja, varmistan että otan lääkkeet joka päivä, yritän varmistaa että aina on välipalapatukoita mukana jos tulee nälkä, kastelen kasvit, syön joka päivä ainakin yhden lämpimän aterian, nukun tarpeeksi, harrastan liikuntaa. Ja jos jokin unohtuu tai ei pysty tekemään kaikkea, se on kanssa okei. Joka päivä teen pieniä juttuja, joiden avulla mulle tulee emotionaalisesti sekä fyysisesti parempi olo. :3

Arkea auttamaan mulla on joululahjalistallani kirkasvalolamppu, jolla voisin herätellä itseäni aamuisin. Oon kuullut sellaisista paljon hyvää, että kuulemma auttavat kaamosmasennukseen ja oikeasti virkistävät. Mulle kun tää pimeys kanssa tekee olon vähän vaikeaksi ja ruokkii sitä masennusta entistä enemmän.

Mutta nyt tosiaan paljon parempi olo, kun on ottanut vähän etäisyyttä someen ja keskittynyt itseensä! Ehkä se tästä :3

Tsemppiä muille uupuneille!

 

 

 

 

Avainsanat: masennus, selfcare

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*